As a result of the Resident Consultation on the Green Improvement Plan undertaken in March and April a number of changes are to be made. The Consultation incorporated three sessions at Warlingham Library, where the plans were displayed alongside illustrative photos and samples and councillors were available to talk to residents, and the publication of the plans on the parish website. Forms were provided for comment, and 36 responses were received by the extended deadline of 22 April.

The Green Improvement Working Group met on 16 May to consider the responses, several of which were very supportive of the overall concept with most just proposing small changes. The Group agreed the following main changes: 1) the removal of the refreshment kiosk and maze; 2) the restoration of flower beds close to the war memorial; 3) the addition of a water feature; 4) the use of low kerbs rather than bollards next to parking bays; 5) the redesign of the Westhall Road corner to include protective bollards, remove the island and push back the zebra crossing to improve sightlines and vehicle manoeuvring; 6) low level planting on the Green and the traffic islands. It also discussed a preferred design for the lighting, bins and seats.

The architect will now amend the Plan accordingly and research appropriate lighting and street furniture for review by the Working Group at its next meeting.

dafodills.jpg